Candy, candy, candy

Photo: Mette Bassett

Jeg kunne ikke stå for denne fine gammeldags facade, da vi passerede den på Hampstead High Street i går. Mr Simms Olde Sweet Shoppe er indrettet som en gammeldags slikbutik fra 50’erne, og jeg ville bare lige hurtigt kigge ind for at tjekke interiøret og lakridssortimentet. Jeg er ikke kæmpe fan af engelske bolcher og vingummi, da de er alt for søde.  Som dansker har jeg til gengæld en forkærlighed for lakrids af den halv-salte slags. Men det finder man ikke herovre, med mindre man tager en tur ud i IKEA’s butik. Så desperat er jeg heller ikke.

Og hvad ser jeg: krukke efter krukke med saltlakridser, og den søde svenske ekspedient, som udmærket forstod mit saltlakrids-savn, gav mig endda masser af smagsprøver,  så jeg kunne vælge de helt rigtige varianter, som så vejes af og puttes over i en gammeldags brun papirspose. Ren sliknostalgi. Minder mig lidt om min favoritbutik i Nørregade i København, der selv koger deres bolsjer: Sømods Bolcher.

Mr Simms Olde Sweet Shoppe, 9A Hampstead High Street, London. Online shop her.


We were walking on Hampstead High Street yesterday when my eyes were drawn to this old-fashioned facade. I do like me some candy, and being Danish, liquorice of the salty and half-salty kind are among the favourites. But the Brits do not like that at all so you don’t find it in the supermarkets.

So I went in to check out the selection. And to my great surprise they had several jars filled with salt liqourice. The Swedish girl behind the counter understood my craving and let me taste a bit of everything so I could tune in on my favourites, which were then mixed, weighed and put in an old-fashioned brown paper bag. Pure nostalgia. This store reminded me quite a bit of a store in the center of Copenhagen, where they make and sell their own boiled sweets: Sømods Bolcher.

Mr Simms Olde Sweet Shoppe, 9A Hampstead High Street, London. Online shop here.

Photo: Mette Bassett

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s